• Mohammed Briouel JUISTE
  Blog -
  open call

  MOHAMMED BRIOUEL ENSEMBLE

  Op 17 september kon u Mohammed Brioul Ensemble nogmaals ontdekken met Darna, maar dan op een wel héél bijzondere locatie. De grootmeester van de de Andalusische en Osmaanse muziek speelde voor Ode Gand een concert in de de Sint- Baafskathedraal van Gent. Geniet met de foto's van Steven Hendrix nog even na van de unieke sfeer van dit concert!
 • Street Sounds
  Blog -
  Festival

  Chaabi Trance Street Sounds

  Op 18-09-2022 organiseerde Darna een gratis muziekavond in en rond AB, op Autoloze Zondag. Het publiek werd betoverd door de grooves en klanken van chaabi-muziek in de straten. 'De namiddag stond helemaal in het teken van de vrouwen die deze zeer feestelijke Marokkaanse muziekstijl tot leven brengen. Bekijk hier de foto's en herbeleef deze bijzondere dag!
 • Hammamsteamingstories
  Blog -
  open call

  Bruidshammam - Hammam.SteamingStories

  Genieten hier nog even na van de Bruidshammam van Hammam.Steaming Stories, een evenement op 18/09 in De Roma. Met de foto's van Hélène Sechehaye!
 • TheBestofTwoWorlds
  Blog -

  Het Beste van 2 Werelden

  Darna en Scum Studios nemen je van zaterdag 29 oktober tot 6 november mee naar Marokko.
 • RhythmNaturals1
  Blog -
  open call

  GROW

  Het artistiek project GROW daagt jonge kunstenaars uit om zich via stedelijke dansvormen verder te ontwikkelen. Vanuit dit professionaliseringstraject wil GROW het Antwerps kunstenlandschap op een duurzame manier diversifiëren. GROW is een project van Rhythm Naturals dat wordt gecoproduceerd door Darna.
 • vi.be
  Blog -
  open call

  Sound Track

  Het live- en kansenparcours van VI.BE (voorheen Poppunt) is back on track. Na een vruchtbare eerste editie van Sound Track, gaat een ongezien groot aantal spelers uit de Vlaamse en Brusselse livesector opnieuw in elke regio op zoek naar het talent van morgen. Vanaf vandaag kan een nieuwe generatie zich aanmelden via VI.BE platform.
 • chibanis
  Blog -

  Aan de chibanis, aan onze padres met grijze haren

  Aan de chibanis, aan onze padres met grijze haren
 • mammaposter
  Blog -
  Erfgoed

  MAMMA.

  De Modernist Architects of Morocco Memorial Association (MAMMA) is een Marokkaanse erfgoedvereniging gevestigd in Casablanca, Marokko. Het is gewijd aan het behoud van het 20e-eeuws modernistisch en post-onafhankelijk architectonisch erfgoed.
 • Darnaphonestudio
  Blog -
  Muziek

  Darnaphone

  Het afgelopen jaar heeft Darna vzw hard gewerkt aan de bouw van een eigen studio. En binnenkort is het eindelijk zo ver: de Darnaphone Studio opent in april 2021 officieel de deuren! 
 • Aflamuna
  Blog -

  Aflamuna

  Aflamuna ("onze films" in het Arabisch) is een non-profit streamingplatform gecreëerd door Arabische filmmakers en filminstituten om het beste van recente onafhankelijke, tot nadenken stemmende Arabische films te laten zien. Aflamuna werd opgericht door het Libanese filmmakerscollectief Beirut DC. 
 • MehdiMarechal_ViBe
  Blog -

  Wat doen we met ‘wereldmuziek’?

  De wereldmuzieksector zit in een identiteitscrisis. De benaming wordt steeds meer ervaren als reductief: culturen van over heel de wereld worden ongenuanceerd op een hoopje gegooid en eigenlijk is de term een eufemisme voor ‘niet-Westers’. Mehdi Maréchal, coördinator van het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna, ging in debat bij het Belgian World Music Network. Een artikel van Dimitri Vossen voor VI.BE, over het hete hangijzer van de term 'wereldmuziek', de persoonlijke identiteitscrisis van een sector en de mogelijke weg naar vernieuwing.
 • Joodse muziek
  Blog -

  Joodse invloeden in de Marokkaanse muziekgeschiedenis

  Marokko kent vanwege haar culturele diversiteit en verscheidenheid heel wat verschillende muziekinvloeden die muziekgenres deden ontstaan die tegenwoordig een volwaardige plaats in de rijke Marokkaanse muzikale cultuur innemen.
  Reizen jullie mee doorheen het prachtige Marokko?
  Hier gaan we…..
 • flanders dc
  Blog -
  open call

  Gratis adviessessie Flanders DC

  UNIEKE KANS: Boek een gratis 1-op-1-adviesgesprek met een expert van Flanders DC

  Zaterdag 19.12 - info & inschrijvingen via link onderaan
 • flanders dc
  Blog -
  open call

  Gratis 1-op-1-adviesgesprek met Flanders DC

  📣 UNIEKE KANS 📣 Boek een gratis 1-op-1-adviesgesprek met een expert van Flanders DC !!
 • Mask on
  Blog -

  Liefste allemaal,

  Momenteel zijn er geen culturele activiteiten meer toegestaan in het land.
  Uw en ieders gezondheid staat voor ons op de eerste plaats. Daarom zullen we de geplande evenementen tijdelijk uitstellen naar een later, nog te bepalen tijdstip. 
 • Saidi
  Blog -

  Eresenator Fatiha Saïdi (PS) ging bedelen: ‘Je voelt je een object, een zak vuilnis’

  Zodra de tijd het toelaat, komt eresenator Fatiha Saïdi haar boek "dans la peau d'une femme mendiante" voorstellen, tijdens een volgende #DarnaBook. Intussen kroop ze, zoals de titel reeds doet vermoeden, in de huid van een bedelares.
 • Laïla Amezian
  Blog -
  Muziek

  In de spotlights: Première Esquisse met Laïla Amezian

  Een muzikale ontdekkingstocht van twee uur in Le 140

  Première Esquisse, het muzikale evenement georganiseerd door Le Monde est un Village, nodigt muzikanten en toeschouwers uit op een concertavond met publiek, die daarna zal worden uitgezonden op La Première.
 • muCEM
  Blog -

  EXPO L’Orient sonore

  EXPO: 22.07.20 - 04.01.21 (Marseille)
  Het MuCEM in Marseille is een uniek museum dat helemaal in het teken staat van Europese en Mediterraanse culturen en beschavingen.
 • terugblik
  Blog -

  Even gas terug…

  Wat keken we uit naar 1 juli 2020… Eindelijk mochten we jullie weer verwelkomen in ons fijn kantoor, hartje Brussel.
  We ontvingen jullie met open armen (vanop anderhalve meter afstand en mondmasker uiteraard) op al onze evenementen in juli. En jullie waren talrijk. Elk evenement bereikte de maximumcapaciteit.
 • Gentse Luchtfeesten
  Blog -

  Artiesten in de wolken

  Vrijdagavond zijn twee muzikale luchtballonnen over Gent gevlogen, onder de noemer "Gentse Luchtfeesten". Het initiatief ging uit van het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna en de Gentse vzw Trefpunt. “We wilden de Gentenaar een cadeautje geven in deze vreemde tijden. De Gentse Feesten zijn dan wel geannuleerd, wij zorgden toch voor gratis muziek. Niet vanop een plein, maar vanuit de lucht! 100% coronaproof dus” zegt Mehdi Maréchal van Darna.
 • bruzz live
  Blog -

  Darna LIVE op BRUZZ

  Dankzij het overweldigende succes van de Darna-mixtapes tijdens de lockdown, heeft BRUZZ beslist om gedurende de zomermaanden elke dinsdag een uurtje exclusief te wijden aan Marokkaanse muziek.
 • Mesbahi
  Blog -

  L’Hidaya: l’Bande van Brussel naar/ila Tanjha

  Begin maart trok Mohamed vol goeie moed richting Marokko om zijn project uit te werken, maar daar besliste de pandemie even anders over.
 • Yoriyas
  Blog -

  Yoriyas: must follow artist volgens NY Times

  De Instagram-pagina van Yassine, beter bekend als Yoriyas, werd door de New York Times uitgeroepen tot een van de 5 must follow artiesten van mei.
 • Express
  Blog -
  open call

  Nieuwe deadline projectoproep

  Naar goede gewoonte doet Darna twee maal per jaar een projectoproep; eentje in juni en de andere in december.

Volg meer nieuws via