• muCEM
  Blog -

  EXPO L’Orient sonore

  EXPO: 22.07.20 - 04.01.21 (Marseille)
  Het MuCEM in Marseille is een uniek museum dat helemaal in het teken staat van Europese en Mediterraanse culturen en beschavingen.
 • terugblik
  Blog -

  Even gas terug…

  Wat keken we uit naar 1 juli 2020… Eindelijk mochten we jullie weer verwelkomen in ons fijn kantoor, hartje Brussel.
  We ontvingen jullie met open armen (vanop anderhalve meter afstand en mondmasker uiteraard) op al onze evenementen in juli. En jullie waren talrijk. Elk evenement bereikte de maximumcapaciteit.
 • Gentse Luchtfeesten
  Blog -

  Artiesten in de wolken

  Vrijdagavond zijn twee muzikale luchtballonnen over Gent gevlogen, onder de noemer "Gentse Luchtfeesten". Het initiatief ging uit van het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna en de Gentse vzw Trefpunt. “We wilden de Gentenaar een cadeautje geven in deze vreemde tijden. De Gentse Feesten zijn dan wel geannuleerd, wij zorgden toch voor gratis muziek. Niet vanop een plein, maar vanuit de lucht! 100% coronaproof dus” zegt Mehdi Maréchal van Darna.
 • bruzz live
  Blog -

  Darna LIVE op BRUZZ

  Dankzij het overweldigende succes van de Darna-mixtapes tijdens de lockdown, heeft BRUZZ beslist om gedurende de zomermaanden elke dinsdag een uurtje exclusief te wijden aan Marokkaanse muziek.
 • Mesbahi
  Blog -

  L’Hidaya: l’Bande van Brussel naar/ila Tanjha

  Begin maart trok Mohamed vol goeie moed richting Marokko om zijn project uit te werken, maar daar besliste de pandemie even anders over.
 • Yoriyas
  Blog -

  Yoriyas: must follow artist volgens NY Times

  De Instagram-pagina van Yassine, beter bekend als Yoriyas, werd door de New York Times uitgeroepen tot een van de 5 must follow artiesten van mei.
 • Express
  Blog -
  open call

  Nieuwe deadline projectoproep

  Naar goede gewoonte doet Darna twee maal per jaar een projectoproep; eentje in juni en de andere in december.

Volg meer nieuws via